ROMA SZAKKOLLÉGIUM, ROMA COOKING NIGHT

2017.11.29

Az Egyetem Roma Szakkollégiumával szintén közös szervezésben valósult meg a tanoda eleddig legnépszerűbb programja, a cigány ételeket, kultúrát bemutató, népszerűsítő Roma cooking night elnevezésű program. A rendezvény a saját tanodánkban kezdődött, ahol is a tankonyhán szakács segítségével és önkéntes szülők bevonásával elkészítettük az egyik speciális cigány ételt, a kakaspörköltet, melyhez a gyerekek galuskát is szaggattak, valamit készült hozzá túrós tészta is.

A tanoda diákjai a programot megelőző két hétben a különféle foglalkozásokon már erre az alkalomra készültek: ppt-vel támogatott bemutatót tartottak diákjaink a roma gasztronómia témaköréből.

A rendezvényen rengetegen voltak, minden kisebb csoport, kollégium, szülők készültek speciális ételekkel, melyeket mindenki megkóstolhatott. Természetesen nem hiányozhatott a rendezvényről a cigány hagyományőrzés, így a cigány hangszeres zene, táncház sem!

Nagyon hangulatos, érdekes, és mindenképpen ízes program volt ez, ahol az egyetemi rektor is együtt múlatta az időt a Roma Szakkollégium és a Tanoda tagjaival, valamint a népes érdeklődő közönséggel.

© 2017 AGRIA TISZK
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!